Jätskiä?

Syön jäätelöä ja kerron mitä tykkäsin. Tarkoitus olisi ehkä myös vertailla eri valmistajien samoja makuja. Tai sitten vaan valittaa, jos joku ei ole hyvää. Täysin puolueellisia mielipiteitä jaossa, ja melko hitaaseen tahtiin, sillä edellinen jätski pitää saada alta pois että viitsii ostaa seuraavan. Eli jos olen arvostellut täällä jotain hirveää, seuraavaa postausta saa odottaa vähän pidempään.

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Jätskimuistoja Japanista

Tässä se vihdoin on! Lyhyt kuvareportaasi Japanilaisesta jäätelöstä! Kovin paljoa ei niitä kerennyt syömään, ja osa oli aika kalliitakin. Kielimuuri myös joskus hankaloitti maun valintaa. Japanilainen irtojäätelö on ehdottomasti selvästi kermaisemman ja laadukkaamman makuista kuin suomalainen, ja etenkin mustikkaan ihastuin jäätelömakuna sillä maku oli hyvin aitoa! Alla kuvia ja pikkuselostuksia.
Gari Gari mehujää, joka maistui mystiseltä, mutta ei ollenkaan pahalta. Voiskohan se olla jäädytettyä calpista? Kylmä ja viilentävä, ja hassun hileinen, mutta melko loppujenlopuksi mauton.
 Mansikka-vanilja pehmis. Paljon kermaisemman makuinen kuin suomalainen vastine, vaan ei oikein sen kummempaa eroa. Osakasta napattu.
 Kobelainen mustikka-vaniljajäätelö. Tälläkertaa ei mikään pehmis. Oikein herkullisen makuinen ja mustikkaisa, eikä taatusti mikään kevytversio!
 Ananasjäätelö ananaspaloilla! Tämäkin Kobesta,aika herkku ja yllättävän hedelmäinen jäätelö.
 Tuohon jäätelökioskiin ei ehditty tutustumaan mutta näytti kiinnostavalta! Himeji.
Nämä olivat erinäisten ravintoloiden jälkiruokajäätelöitä. Ensimmäinen vaniljaa ja toinen ilmeisesti persikkaa. Pieni söpö pallonen aika perusjäätelöä ilman voimakkaita makuja tai mausteita. Nätisti esille laitettuna.
Tämä taisi olla vihreää teetä ja vaniljaa pehmiksenä. Tuo vihreä osuus oli pikkusen ihmeellinen, en voi sanoa kovin paljon tykänneeni. Mutta en tykkääkkään vihreästä teestä. Kiotosta.
 Tämä oli hieno! Ne oikeasti otti tuota pehmistä tehdessään pakastimesta pussin pakastemustikoita jotka ne surautti koneeseen vaniljajäätelön kanssa. Ihan aito mustikkajäätelö siis, ei mitään esansseja. Ja loistavaa oli! Tämä on Miyajimasta.
Olikohan tämä nyt sitten vihreää teetä vai merilevää? Ei erityisen hyvää siltikään. Vahvan makuista, ja suklaakastikkeella. Söin pari lusikallista ja totesin että hurdur. Kiotolaisesta konbinista ostettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti