Jätskiä?

Syön jäätelöä ja kerron mitä tykkäsin. Tarkoitus olisi ehkä myös vertailla eri valmistajien samoja makuja. Tai sitten vaan valittaa, jos joku ei ole hyvää. Täysin puolueellisia mielipiteitä jaossa, ja melko hitaaseen tahtiin, sillä edellinen jätski pitää saada alta pois että viitsii ostaa seuraavan. Eli jos olen arvostellut täällä jotain hirveää, seuraavaa postausta saa odottaa vähän pidempään.

torstai 23. elokuuta 2012

Ainon Tyrniluodon Aarre


Tyrnijäätelöä! Oli kyllä niin vinkeä uutuus, että olihan sitä pakko kokeilla. Paketissa on vaniljan ja tyrnin makuista jäätelöä sekaisin, ja tyrnihilloa. Tyrnijäätelö oli kellertävää, ja hillo oikein kirkkaan oranssia. Ihanan kirkkaat värit jäätelölle! Se kellertävä tyrninmakuinen jäätelö oli oikein hyvää, siitä oli tyrnin voimakkain terä poissa joten ei vääntynyt naama ruttuun sitä syödessä. Sen sijaan tyrnikastike oli paljon vahvempaa, ja maku vain vahvistui sen vähän notkistuessa lämpimässä. Ei kuitenkaan sekään ihan yhtä vahvaa kuin tyrnimarjaa kokonaisena purtaessa. Ehdottomasti kuitenkin aitoja makuja ja värejä ja kirpeyttä!

Olin yllättynyt ettei tämä jäätelö ollut oikeastaan ollenkaan raikas. Siitä tuli jostain syystä mieleen Hillasoiden Helmi, joka sekin on kirpakammasta marjasta tehtyä jäätelöä, mutta silti selvästi jäätelömäisen täyteläistä eikä mitään kirpeänraikasta. Esimerkiksi Karpalokinuski tuntui paljon raikkaammalta maulta. Tämä ei ehkä ihan lasten makuun sovi aidon tyrninmakunsa takia (veikkaan että itse en olisi innostunut pentuna), mutta nyt sitä menee pieninä herkutteluannoksina. Kannattaa testata jos tyrni uppoaa, vaikka onkin arvomakuna lakkajäätelön tapaan kalliimpi Aino.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti