Jätskiä?

Syön jäätelöä ja kerron mitä tykkäsin. Tarkoitus olisi ehkä myös vertailla eri valmistajien samoja makuja. Tai sitten vaan valittaa, jos joku ei ole hyvää. Täysin puolueellisia mielipiteitä jaossa, ja melko hitaaseen tahtiin, sillä edellinen jätski pitää saada alta pois että viitsii ostaa seuraavan. Eli jos olen arvostellut täällä jotain hirveää, seuraavaa postausta saa odottaa vähän pidempään.

torstai 23. elokuuta 2012

Laktaasientsyymit

Joku on muuten ehkä saattanut miettiä, että miten pystyn hyvillä mielin testailemaan laktoosisia jäätelöannoksia vaikka mainostankin olevani laktoosi-intolerantikko. Varsinkin pienenä tuli välillä kipeän vatsan uhallakin sitä jäätelöä vedeltyä  kilokaupalla. Sittemmin laktoosivammasta kärsiville herkuttelijoille on luotu pelastus:

Laktaasientsyymiä ja proteaaseja sisältävä laktoosinpilkkojapilleri pilkkoo laktoosisen sapuskan laktoosin niinkuin elimistön omat laktaasientsyymit tekisivät jos ne toimisivat oikein. Yksi nappula vaan kurkusta alas ennen laktoosista sapuskaa, ja kaikki on hyvin. Näitä löytyy jopa joistakin ruokamarketeista, mutta apteekista ja vissiin luontaistuotekaupoistakin kannattaa katsella. Merkkejä on useita, tämä taitaa olla kolmas vai neljäs kokeilemani, ja kaikki ovat toimineet hyvin.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ja pitää purkki reissussa mukana jos ne itselle sopivat. Niiden avulla voi kätevästi vaikkapa tuttavan luona kahvipöydässä syödä sitä kermakakkua josta illan emäntä on unohtanut tehdä laktoosittoman sinua varten. Ja mm. ulkomailla ovat korvaamaton apu, varsinkin jos ei ole varma tuotteiden sisällöstä (tuli huomattua mm. Japanissa, jossa tuoteselosteita oli usein mahdoton lukea). Ja tietenkin, niiden avulla voi syödä paljon jäätelöä!

3 kommenttia:

 1. vaikutat kauheelta rohmulta. eikö sulla oo muuta elämää ku jäätelö?

  VastaaPoista
 2. miks muokkasit tuota kommenttia? suu on täynnä jäätelöä ja sitä valuu suupielistä ja löysää kakkaa varmaan pukkaa.

  VastaaPoista
 3. Hei, mun blogiin on tullu eka käytöstavaton ano, suuri merkkipaalu bloggaajan elämässä. Selvästi kaipaa juhlistamista! Tästä se tie kuuluisaksi bloggariksi vissiin alkaa..

  :''D

  Ja jos ihan asiassa pysytään, niin en mä mitään kommenttia kyllä muokannut. Vasta äsken luin molemmat, joten taidat muistaa väärin.

  VastaaPoista