Jätskiä?

Syön jäätelöä ja kerron mitä tykkäsin. Tarkoitus olisi ehkä myös vertailla eri valmistajien samoja makuja. Tai sitten vaan valittaa, jos joku ei ole hyvää. Täysin puolueellisia mielipiteitä jaossa, ja melko hitaaseen tahtiin, sillä edellinen jätski pitää saada alta pois että viitsii ostaa seuraavan. Eli jos olen arvostellut täällä jotain hirveää, seuraavaa postausta saa odottaa vähän pidempään.

perjantai 24. helmikuuta 2012

Valion kevyt minttusuklaa

Keveys selvästi tuntuu jäätelössä raikkauden (minttu) ja suorastaan pahvisen (suklaa) maun risteytyksenä. Mintun maku ei ollut erityisen voimakas, mutta tuo keveys tuntui mukavana raikkautena. Suklaa oli valitettavan tympeän makuista. Yhteismaku ei säväyttänyt, mutta oli hyvin syötävissä. Jälkituntu suussa oli kuitenkin raikkaampi kuin normaalirasvaisen jäätelön kanssa. Tuntuu myös, että tämä kevytjäätelö oli paljon kovempaa leikata kuin normaalirasvaiset jäätelöt. Varsinaista "minttusuklaa" jäätelöä tämä ei ole, kuten jo pakkauksen päältä näkee. Kyseessä on siis paketti jossa on puoliksi minttua ja puoliksi suklaajäätelöä herkkutriotyyliin.

Itse tykkään suklaajäätelöstäni suklaarouheen ja täyteläisen maun kanssa, joten suklaan osalta maku on vähän pettymys. Tietysti suklaarouheista jäätelöä harvemmin on vähälaktoosisena, ja jos ehdottomasti haluaa kevyen vaihtoehdon, niin tämä on ehdottomasti kokeiltava versio. Minttu olisi saanut maistua tässä vahvemmin, ja yleensäkin koko jäätelön jälkimaku olisi saanut viipyä suussa pidempään. En ole varma johtuuko se makuyhdistelmästä, vai vain keveydestä.

Varoitan kuitenkin, että mauttomuudesta valittamiseni saattaa johtue yleisestä kevyttuotteita kohtaan tuntemastani ennakkoluulosta. Yleisestiottaen ihan turvallinen perusmaku, ja lisäksi kevyt ja vähälaktoosinen. Ihan kokeiltava, itsekin olen ostanut kaikesta huolimatta useamman paketin vuosien saatossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti