Jätskiä?

Syön jäätelöä ja kerron mitä tykkäsin. Tarkoitus olisi ehkä myös vertailla eri valmistajien samoja makuja. Tai sitten vaan valittaa, jos joku ei ole hyvää. Täysin puolueellisia mielipiteitä jaossa, ja melko hitaaseen tahtiin, sillä edellinen jätski pitää saada alta pois että viitsii ostaa seuraavan. Eli jos olen arvostellut täällä jotain hirveää, seuraavaa postausta saa odottaa vähän pidempään.

torstai 26. huhtikuuta 2012

Eskimopostaus

Eskimopuikko on se perinteinen, ensin vanilja ja sitten mansikka ja myöhemmin suklaa ja muita makuja. Ja sitten myös muita makuja. Esimerkiksi päärynä taitaa olla tämän kesän uutuus. Eskimot on niin peruspuikkoja kun olla vain voi, tietyn nakuista jäätelöä suklaan makuisella kuorutteella. Ei mitään kommervenkkeja. Ja kaikki on varmaan jonkun eskimon maistaneetkin? Onhan sitä ollut jo kymmeniä vuosia.

Tälläkertaa testissä oli viisi makua, mansikka, päärynä, vadelma, vanilja ja banaani. Näistä päärynä on laktoositon, ja muut vähälaktoosisia (HYLA). Suklaa puuttuu sarjasta, mutta kaikki muut olemassaolevat eskimot taitaa mukana olla. Vadelma ja banaani esiintyvät ainakin Eskimo-kolmoset pakkauksessa, jota on tehty Turengin jäätelötehtaan 50v vuodeksi. Muita saa pakastealtaista ihan irtonaisinakin, ja jos vielä sen suklaaeskimonkin haluaa itselleen napata niin sitä saa ainakin trio monipakkauksissa. joissa on mansikkaa, vaniljaa ja suklaata.


Tästä sarjasta banaani oli oikein piristävä uutuusmaku, samoin vadelma oli hyvää koska se oli näistä kaikista mauista voimakkain.  Eskimot on yleisesti aika mietoja mauiltaan, hitusen miedompia kuin vastaavat maut pakettijäätelöissä.. Päärynä oli makuna hyvin mieto, tosin jos syö peräkkäin banaanin ja päärynän, maut sotii pikkasen keskenään. Vanilja on vaniljaa, ja mansikka mietoa mansikkaa. Olen muuten ihan varma että joskus aiemmin mansikkaeskimo oli tuollainen vaaleanpunainen, kuin nyt on vadelmaeskimo! Sinänsä jännä vaihtaa mansikkaeskimolle noin tumma punainen, ja antaa vadelmalle vaaleampi pakkaus, kun kuitenkin jäätelönä vadelma oli tummempaa.

Eskimossa on se vika että se on niin pieni että kun syö yhden, himoaa heti toista, ja sitten kolmatta... neljä tai viisi on aika passeli määrä puikko kerrallaan syötynä. Tosin voin sanoa, että nyt kun vedin ilman taukoja putkeen tuon viisi jotka otin kuvausta varten kerralla esiin, niin viimeisen kohdalla alkoi pikkuien jo tökkiä :D

Näin muuten unta, että löysin kaupasta uusia eskimomakuja. Niitä oli kolme, mutta ainoastaan yhden muistan: Lakkamarjaeskimon! Ja unessa siinä tosiaan luki että lakkamarja, ei lakkaeskimo. Silti hihkuin innosta ja suunnittelin postausta.. ja se tuoksuikin ihan lakalta! Ja sitten heräsin.. enkä ehtiny ees maistaa :/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti