Jätskiä?

Syön jäätelöä ja kerron mitä tykkäsin. Tarkoitus olisi ehkä myös vertailla eri valmistajien samoja makuja. Tai sitten vaan valittaa, jos joku ei ole hyvää. Täysin puolueellisia mielipiteitä jaossa, ja melko hitaaseen tahtiin, sillä edellinen jätski pitää saada alta pois että viitsii ostaa seuraavan. Eli jos olen arvostellut täällä jotain hirveää, seuraavaa postausta saa odottaa vähän pidempään.

tiistai 15. toukokuuta 2012

Ainon mustikkapiirakka

Mustikkajäätelöä! Tai no, tarkemmin sanottuna mustikkapiirakkajäätelöä. Paketti sanoo sisältävänsä mustikkakermajäätelöä, mustikkakastiketta (15%), mustikkapiirakan makuista kermajäätelöä ja piirakanpalasia. Mustikkaosuus on ok, palataan siihen myöhemmin. Piirakkaosuus on vähän mystinen. Minusta kun se maistui enemmän toffeiselta (se jäätelö) ja joltain makealta, hitusen ehkä piparimaiselta ja sokeriselta keksiltä (ne piirakanpalaset). Tuoteselostessa onkin vähäinen määrä kanelia, joten se ehkä selittää vähän piparimaisuutta. Piirakanmakuisen jäätelön värityskin oli toffeisen kellertävää. Tosin miltä perus piirakkataikina nyt sitten olisi jätskissä maistunut?

Mustikkaosuus oli mukava kokemus. Kastiketta oli reilusti, ja mukana on ihan aitoa mustikkajäätelöä. En ole tainnut ikinä ennen maistaa mustikkajäätelöä? Kuningattaressakin se on hillona, ja siihenkin on sotkettu vadelmaa. Onko se oikeasti niin harvinaista? Itse jäätelössä mustikan maku on melko mieto, mutta erottuva. Mustikkakastike taas on vähän jopa sitä miedompaa maultaan.

Mukavan piristävä ja erilainen jäätelömaku, mutta jäin kaipaaman vahvempaa mustikkaisuutta. Jäätelö oli selvästi painottunut mustikkapiirakan (toffeiseen) piirakkaosuuteen mustikan kustannuksella, mikä oli tosi harmi. Jälkimakukin oli tuollainen jätskimakea, vaikka mustikasta saisi kyllä esiin muutakin makua... Taidan kuitekin jatkossa syödä mustikkani tuoreina, tai itse pakastettuna tai  keittona tai pöpörönä.

...miltähän maistuisi pöpörö johon olisi sotkettu jätskiä? Postaan siitä tänne, jos joskus uskallan kokeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti