Jätskiä?

Syön jäätelöä ja kerron mitä tykkäsin. Tarkoitus olisi ehkä myös vertailla eri valmistajien samoja makuja. Tai sitten vaan valittaa, jos joku ei ole hyvää. Täysin puolueellisia mielipiteitä jaossa, ja melko hitaaseen tahtiin, sillä edellinen jätski pitää saada alta pois että viitsii ostaa seuraavan. Eli jos olen arvostellut täällä jotain hirveää, seuraavaa postausta saa odottaa vähän pidempään.

torstai 28. kesäkuuta 2012

Kesälomatuliaisia

Tiedän, tiedän, Japanijäätelöt on vielä käsittelemättä, eikä niitä näy tässäkään postauksessa! Pitäisi vaan napata itteään niskasta kiinni ja käydä nuo matkakuvat (~3000kpl) läpi ja poimia jäätelökuvat talteen. Mitään massiivista postaustahan siitä ei tulisi, mutta olisihan se kiva jos sen saisi vihdoin tehtyä! Tämä postaus vaan ei liity Japaniin mitenkään.

Vietin osan kesälomastani mummun kotona Tammelassa, ja löysin sieltä vintiltä pienen aarteen, jonka nyysin omaan hyllyyni. Pienen punaisen jäätelökirjan! Kirjassa on monenlaisia hauskoja ja mielenkiintoisia jäätelöannosohjeita, ja osa on todella mielikuvituksellisia. On esimerkiksi vaniljajäätelöä ja talkkunaa, jäätelöä näkkärin päällä, jäätelöä ja mämmiä, liköörishotteja jäätelöllä ja jäätelöä ja etikkapunajuuria (kuvassa). Kaikki annokset on herkullisesti kuvitettu, ja takakansiteksti kertoo totuuksia jäätelöstä:
"Reseptikirja jäätelöstä voi äkkiseltään tuntua erikoiselta ajatukselta. Mutta kun tutustut Pienen jäätelökirjan ohjeisiin, löydät paljon uusia, houkuttelevia ja helppoja tapoja herkutella. Jäätelö sopii aamiaispöytään, välipalaksi ja jälkiruoaksi - ja saa maailman maistumaan jotenkin paremmalta. Vaihtoehtoja on myös hiukan kevyempään nautiskeluun. Lisäksi kirja tarjoaa yllättäviä yhdistelmiä ja sopivankokoisia haasteita kokkaamisesta kiinnostuneille."

Kirja on GB GLACE:n tekemä, joten annoksissa puhutaan suoraan kyseisen firman jäätelömerkeistä. Näistä merkeistä ja mauista osa on jo kadonnut valikoimista, onhan kirja kuitenkin julkaistu jo vuonna 2004. Kirjan sivuilla mainitaan ainakin Carte d'or, BigPack, Viennetta ja Solero. Kuka muistaa Solero Shotsin vihreät mehujääpallerot? :D Ohjeita ei siis välttämättä ole mahdollista sellaisenaan toteuttaa, mutta pienellä soveltamisella kyllä. Saattaa tosin vaatia pientä googletttamista, että mitä esimerkiksi Carte d'or Fragolata jäätelö on sisältänyt, ja mikä nykyään saattaisi sitä vastata.

Kuka tietää, saatan vaikka innostua laittelemaan tänne blogiin näytille myös omia versioitani näistä annoksista :P Kirja on täynnä hauskoja ideoita. Pitänee ostaa ensitilassa jäätelöpallokauha..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti